Het wildseizoen is in volle gang. Heerlijk, maar welke wijnen passen er nu bij je wildgerechten? Wij zetten even wat zaken op een rijtje. 

Algemene tips

Let op de smaken 

Een krachtig stukje wild smeekt om een krachtige wijn. Terwijl verfijnde gerechten een lichtere wijn verdragen. 

Let op de bereidingswijze 

Ga je met citroen aan de slag, kies dan voor een wijn met veel tannines. Soepen en gerechten met een minder wrange smaak matchen beter met een wijn met weinig tannines. 

Let op de garnituur

Frisse groentjes? Kies een lichtere wijn! Een stevig bijgerecht of een zware wildsaus? Haal de stevige wijn maar boven. 

Hert, zwijn of wildragout? Ga voor stevig rood!

Een stevig stukje rood vlees vraagt om een rijpe wijn met een lage zuurgraad en weinig tannines. Een klassieke Franse wijn past perfect. Denk aan een merlot, een bordeaux of een noordelijke Rhône wijn. Ook een malbec, barolo of amarone matchen uitstekend. 

Konijn, haas of ree? Het mag wat lichter

Zorg dat de wijn je vlees niet overheerst. Een lichtere rode wijn past beter. Een rijpe bourgogne, een valpolicella classico of een sangiovese. Maar ook een witte wijn uit de Elzas kan perfect. 

Gevogelte? 

Een stukje eend of een fazant? Ga voor een subtiele wijn die het beste naar boven haalt. Afhankelijk van de saus of de compote ga je voor een lichte pinot noir of een volle witte wijn uit de Elzas of een chardonnay. 

Meer weten over wijn bij wild?

Advies nodig? Geef ons een seintje, we zorgen voor een antwoord en een heerlijk wijntje dat perfect bij je gerecht past. 

Geef een antwoord