Ben je op zoek naar een smaakvolle rode wijn, met een hippe uitstraling? Dan zit je met een flesje van Mas Janeil ongetwijfeld goed. Deze Merlot uit de Pays d’oc is een bestseller uit ons gamma en volkomen terecht. Verwacht je aan een smaakexplosie van zwarte bessen en vers fruit. De zachte tannines zorgen voor een aangename frisheid, waardoor de wijn niet snel gaat vervelen. Een ideale wijn om de avond mee door te brengen, maar ook eentje die zich uitstekend laat combineren met rood vlees en kaas. 

 

Een woordje over de wijndomeinen

 

Kies je voor de wijnen van François Lurton, dan kies je voor duurzaam verbouwde wijnen. François gaat met respect voor de natuur te werk en dat blijkt uit de verschillende certificaten die de wijnen dragen. Met respect voor het terroir worden de wijnen in verschillende landen in de wereld verbouwd. François heeft wereldwijd immers verschillende wijngaarden, maar overal gelden even hoge kwaliteitseisen. Zo zijn er wijngaarden in Argentinië, Chili, Spanje en natuurlijk in Frankrijk. De wijngaard in de Pays d’Oc is er trouwens maar eentje van de 9 die je in Frankrijk vindt. 

 

Mas Janeil 

 

Deze 34 hectare grote wijngaard vind je aan de voet van de Corbières. De verschillende ondergronden zorgen ervoor dat de druiven hier perfect tot hun recht komen. Zonder al te veel kunstgrepen worden deze wijnen verbouwd, zodat je de smaak van de terroir er nog in proeft. Deze wijn werd verbouwd op een bodem van zandsteen en leisteen met rotsachtige ondergrond. Er werd gekozen voor een traditionele vinificatie op stalen vaten. 

 

Zelf de wijndomeinen ontdekken? 

 

Net zo gepassioneerd door wijn als wij? Weet dan dat je de domeinen van François Lurton kunt gaan bezoeken. Er zijn verschillende programma’s mogelijk en op enkele uren tijd leer je heel wat bij over wijn en proef je er natuurlijk enkele. Een ideale manier om eens een blik achter de schermen te werpen. 

 

 

Meer weten over deze wijn? 

 

Wil je meer weten over deze of andere wijnen in ons gamma? Spring zeker eens binnen en kom een glaasje proeven. In onze wijnbar proef je deze overheerlijke wijn, maar natuurlijk kun je ook gelijk online bestellen of een flesje komen kopen in de zaak

Geef een antwoord