Bij Sam’s Wijnen volgens we de trends op de voet. Uiteraard staat daarbij steeds de kwaliteit van de wijn centraal. Welke trends wij momenteel zien? We zetten er even een aantal op een rijtje. 

Trend 1 l Vergeten wijnlanden 

Wijnen uit Frankrijk, Argentinië en Zuid-Afrika die kennen we allemaal, maar wist je dat ze ook in Hongarije, Slovenië en heel wat andere landen uitstekende wijnen maken. Trouwens ook in België zijn er ondertussen heel wat fantastische wijngaarden. Vast staat dat minder bekende wijnlanden aan een opmars bezig zijn, we willen allemaal weleens wat nieuws, nee? Bovendien zijn deze wijnen vaak betaalbaar. 

TIP!
Springfield ‘The Work of Time’

Ok, Zuid-Afrika draait al wat langer mee als wijnland, maar dit is het perfecte wijntje uit de nieuwe wereld.

https://samwijn.be/product/springfield-the-work-of-time/

Trend 2 l Richting het noorden 

Zoals hierboven al even aangeraakt ook in België, Nederland en zelfs in het Verenigd Koninkrijk vind je heerlijke wijnen. De wijnbouw zit hier in een stijgende lijn en de klimaatopwarming speelt daarbij zeker zijn rol. Een tip? Ga eens een paar wijngaarden in ons land bezoeken. Meer dan de moeite waard! 

Trend 3 l Wijnen met minder alcohol

Mensen zijn tegenwoordig op zoek naar minder alcohol in de wijn. Nochtans zorgt de klimaatopwarming voor meer zon, meer suiker en bijgevolg meer alcohol in heel wat wijnen. Consumenten grijpen meer en meer naar frisse en fruitige flessen die beter passen bij de moderne keuken. Deze wijnen vind je voornamelijk in Noord-Frankrijk, Noord-Italië en Duitsland. 

TIP!

Sauvignon de touraine Domaine Gibault.
Een fris, fruitig wit wijntje uit een net iets koeler klimaat. Elegant en laag in alcohol.

https://samwijn.be/product/sauvignon-de-touraine-domaine-gibault/

Trend 4 l Krachtig rood

Een beetje het tegenovergestelde van trend 3. Ook krachtige rode wijnen van bijna overrijpe druiven zijn aan een opmars bezig. Meer en meer mensen grijpen minder naar wijn, maar drinken dan wel betere wijn. Smaakvolle en krachtige rode wijnen spelen daar perfect op in. 

Trend 5 l Authentieke wijnen  

Wijnen met een verhaal. Prijs is niet altijd het belangrijkste meer. Een mooi verhaal van een kleine, lokale wijnboer spreekt aan. 

Meer weten over wijn? Spring eens binnen in Burcht. Sam vertelt je er met plezier alles over!

Geef een antwoord